woensdag 10 september 2008

It's not only Rock 'n Roll, Baby!


Dat muziek en kunst vaak hand in hand gaan, is geen nieuwtje. Het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel heeft er dan ook maar een expo rond gemaakt (met de medewerking van Rock Werchter). Van yoko Ono - dood die nieuw leven brengt? -, Brian Eno - enkele lijntjes teveel gekribbeld -, Chicks on Speed, Fischerspooner, Devendra Banhart, Kembra Pfahler - zet eens een vrouw in de verf -, tot Pete Doherty. Deze laatste had hoogst waarschijnlijk een lijntje teveel gesnoven. Al moet gezegd worden dat het tot het betere werk van de gehele expo behoorde. Samen met Laurie Anderson - bekend van het prachtige nummer "O superman" - en het poƫtisch, dromerige van Jonsi Birgisson (Sigur Ros).

Kunstenaars die hun eigen weg willen gaan. Met als hoofdtoon: kunst en muziek, of misschien zoals in het werk van Anderson taal en beeld.

It's not only rock 'n roll, but I don't really like it, Baby! Op vrijdag 12.09 vindt de finissage plaats met de nodige concerten, performances en DJ's. Allen met een hart voor muziek (en kunst) daarheen... (P)

Geen opmerkingen: