donderdag 7 februari 2008

PORTISHEAD















Het nieuws circuleerde al een tijdje en wordt nu ook door alle media bevestigd. Father (and mother) of triphop Portishead zal binnenkort een nieuw album uitbrengen. Tien jaar hebben Geoff Barrow en Beth Gibbons nodig gehad om te bezinnen (in allerhande projecten) waarna het eindelijk kwam tot een hernieuwde samenwerking. Eerlijkheidshalve moet vermeld worden dat ze reeds vier jaar aan dit derde album gewerkt hebben. Na ‘dummy’ (1994), en ‘Portishead’ (1998) zal ‘Third’ het volgende album worden in de geschiedenis van de groep. Omschreven als dynamisch en ruw, met sobere ondertoon. Geen oude wijn in nieuwe zakken. Hopelijk waren het tien vruchtbare jaren en zal het wachten binnenkort beloond worden. Op 31 maart zou deze nieuwe plaat in de winkel verschijnen.

Daarnaast keert de groep ook terug naar de concertzalen. Op 8 mei zullen ze een concert verzorgen in Vorst Nationaal. Live zal de groep uitgebreid worden met een drummer, een tweede gitarist en een pianist.

Ter volmaking van het lijstje of Founding Fathers moeten we ook nog Tricky, Massive Attack en Nellee Hooper vermelden. Niet toevallig leden uit het collectief The wild bunch waaraan Barrow meewerkte.

Can't anybody see,
We've got a war to fight,

Never found our way,

Regardless of what they say

(Roads) (P)

Geen opmerkingen: